MENU
Demontabele gebouwen, Supermarkt & Retail

Neptunus bouwt tijdelijke Dekamarkt in Lunteren

De opdracht

De huidige DekaMarkt in Lunteren zou twee jaar gesloten zijn vanwege verbouwing. Om in deze periode toch operationeel te blijven en geen klanten te verliezen, was DekaMarkt op zoek naar een tijdelijke oplossing in de buurt van de huidige locatie. Neptunus kreeg de opdracht om een tijdelijke supermarkt te realiseren, die de originele DekaMarkt in Lunteren zou vervangen.

De oplossing

In twee weken bouwde Neptunus een volledig ingerichte supermarkt van 1200 m2. Voor de bouw van de tijdelijke DekaMarkt is de Evolution II gebruikt. De Evolution is een revolutionair tijdelijk gebouw. Dankzij het ingenieuze bouwsysteem, waarbij de spaceframe-dakconstructie middels een hydraulisch systeem wordt opgebouwd, is de bouw van de Evolution binnen no-time gerealiseerd. Hierdoor is de Evolution uitermate geschikt voor diverse tijdelijke oplossingen en zo ook voor een tijdelijke supermarkt.

De Evolution is een duurzame oplossing. Na de gebruiksperiode kan de supermarkt volledig worden gedemonteerd en weer op een andere locatie worden ingezet.

De uitdaging

De uitdaging van dit project lag vooral in de strakke planning. DekaMarkt wilde zoveel mogelijk open blijven voor klanten. Neptunus heeft de bouw binnen een korte periode van twee weken kunnen realiseren, waardoor de supermarkt slechts enige tijd de deuren heeft moeten sluiten.

Daarnaast was het voor DekaMarkt belangrijk dat het tijdelijke gebouw niet zou onderdoen voor het vaste gebouw. Neptunus heeft dan ook gezorgd voor een volledig ingerichte supermarkt met klimaatbeheersing, systeemplafond en automatische schuifdeuren. Hierdoor kan DekaMarkt een volwaardige winkelbeleving bieden aan zijn klanten.

Het resultaat

De tijdelijke locatie van DekaMarkt heeft op woensdagmorgen 23 maart haar deuren geopend. In deze nieuwe supermarkt bevindt zich een grote bakkerijafdeling, een uitgebreide versafdeling, ultraverse maaltijden, kwaliteitsvlees uit eigen slagerij, bloemen, zelfscankassa’s en ruim 5000 nieuwe producten. Deze supermarkt zal ongeveer twee jaar blijven staan, tot de verbouwing van het nieuwe pand is afgerond. Daarna keert DekaMarkt terug naar het nieuwe pand in het centrum.

Supermarktmanager Gijsbert van Duijvenboden bij de opening van de tijdelijke locatie: “Wat is het mooi geworden hè? Je voelt hier het vakmanschap en de aandacht voor verse, kwalitatieve en verantwoorde producten.”

Tijdelijke supermarkt
tijdelijke supermarkt lunteren
Tijdelijke Supermarkt
tijdelijke supermarkt lunteren
Dekamartk Lunteren
Tijdelijke Supermarkt Neptunus

Interesse in Demontabele gebouwen?