MENU
Beurzen & Congressen, Tenten voor evenementen

Tijdelijke structuren voor de Klimaatconferentie in Glasgow

Neptunus als belangrijke leverancier voor COP26

Al bijna 30 jaar komen vrijwel alle landen ter wereld bij elkaar voor de belangrijke klimaatconferenties COP, ‘Conference of the Parties’. De 26e editie van deze internationale bijeenkomst COP26, vond plaats in het Schotse Event Center (SEC) in Glasgow in November 2021.

Belangrijke wereldleiders, waaronder Amerikaanse president Joe Biden, toenmalig UK-premier Boris Johnson en Canadese Premier Justin Trudeau, kwamen samen met meer dan 10.000 vertegenwoordigers vanuit 200 landen. Twee weken lang werd er intensief onderhandeld en gesproken over het klimaat. COP26 werd door de Ministeries van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk en Italië georganiseerd.

De grootte van deze jaarlijkse bijeenkomsten is zo fenomenaal, dat er grote behoefte is aan tijdelijke accommodaties om de verschillende delegaties, VVIPs en media van over de hele wereld extra ruimte te bieden.

Neptunus is bekend met grote internationale organisaties zoals de NAVO en de Verenigde Naties. Identity Group kwam daarom bij Neptunus uit voor het opleveren van een milieuvriendelijke COP26 voor de regering van het Verenigd Koninkrijk. Neptunus werd aangesteld voor de VIP-ruimtes en registratiegebieden voor de duizenden bezoekers die de top bijwoonden. Ook bouwde Neptunus de belangrijke plenaire zalen waar de cruciale debatten en toespraken plaatsvonden.

De oplossing

In Glasgow werd meer dan 5.000 vierkante meter ingezet voor VVIP-vergaderingen, ontspanningsruimtes en het privékantoor van de Britse premier en zijn personeel. Hiervoor koos Neptunus de Alure Globe en Alure Globe Giant; aluminium constructies met een kenmerkend gebogen dak. Deze moderne accommodaties zijn multifunctioneel inzetbaar.

Daarnaast bouwde Neptunus een 10-meter hoge Evolution II met oppervlakte van 4.500 vierkante meter voor de belangrijkste congreszaal. Aan deze Evolution II werden meerdere tijdelijke structuren gekoppeld voor de registratie van alle gasten.

Het team van 30 montagemedewerkers had 5 weken nodig voor de bouw van 30.000 vierkante meter aan tijdelijke structuren. De afbouw duurde 4 weken.

De uitdaging

COP26 was de grootste conferentie die ooit in het Verenigd Koninkrijk georganiseerd werd. Veiligheid had vanzelfsprekend de hoogste prioriteit. Niet alleen tijdens het evenement, maar ook tijdens de op- en afbouw. Daarom was het hele SEC terrein zwaar beveiligd aan twee kanten van de rivier Clyde, die midden door het stadscentrum loopt.

Door de grootte van het project en de zware beveiliging, was een goede logistieke planning noodzakelijk om alle materialen op tijd te leveren. Zowel het materiaal als het personeel moest iedere dag langs een veiligheidscontrole. Door nauw samen te werken met het team van Identity Group zorgde Neptunus voor een soepele opbouw.

Neptunus bouwde ook een veilige doorgang voor toenmalig Prime Minister Boris Johnson en voor prins Charles om vanuit de gezamenlijke ruimtes in de VIP-ruimtes te komen.

Uiteraard was duurzaamheid belangrijk voor de organisatie van COP26. Neptunus droeg hieraan bij door enkel gebruik te maken van demontabele en herbruikbare structuren. Deze kunnen in de toekomst voor andere evenementen en toepassingen worden ingezet.

Het resultaat

David Naylor, Senior Production Manager bij Identity: We waren verheugd om weer met Neptunus samen te werken aan dit high-profile evenement. Dankzij de flexibiliteit en oplossingsgerichtheid van Ben Keast (Managing Director) en team, in combinatie met het brede scala aan beschikbare structuren, konden de projectvereisten regelmatig worden aangepast, zodat wij het platform hadden om een geweldig evenement neer te zetten en te laten zien dat het Verenigd Koninkrijk in staat is om eersteklas evenementen te organiseren.”

COP 26
press room COP 26
COP 26 structure

Interesse in Tenten voor evenementen?