MENU
Productlancering

18.500 bezoekers tijdens driedaagse show Canon Expo

Canon Expo: alle accommodaties in slechts 10 dagen opgebouwd

Opdracht
Canon is wereldwijd een toonaangevende innovator en leverancier op het gebied van beelden IT-oplossingen voor zowel kantoor als thuis. Eens in de vijf jaar ensceneert Canon Europe een wereldwijde expositie om haar nieuwste technologieën en grensverleggende innovaties te onthullen in de wondere wereld van het beeld.

De Canon Expo van 2015 werd gehouden in het indrukwekkende Grande Halle de La Vilette in Parijs. Doordat alle beschikbare ruimte in het gebouw al snel werd benut, werd Neptunus aangewezen om de essentiële extra ruimte te leveren. Middels een reeks van tijdelijke constructies kon Neptunus de meer dan 18.500 bezoekers genoeg ruimte bieden tijdens de driedaagse show. Voor de Keynote sprekers wenste Canon tevens een op maat gemaakte ruimte met een platform waarop zij hun fotografische technologie konden presenteren.

Oplossing
In opdracht van Imagination Europe, een creatief bureau waarmee Neptunus al een lange tijd samenwerkt, bouwden technici een Evolution II structuur van maar liefst 2.200 m2.
Op het sprekerspodium konden bezoekers een glimp opvangen van de nieuwste onderzoeksprojecten. Dankzij een verduisterde laag op het plafond had het publiek op de tribunes goed zicht op de producten die gepresenteerd werden. De producten, veelal ontwikkeld op het hoofdkantoor in Tokio, bestonden onder anderen uit een 120 Megapixel camera, een ultra-telefotolens voor nachtfotografie en 8K camera’s.

Daarnaast bouwde Neptunus ook het bezoekersregistratiecentrum. In deze 8 meter hoge Evolution II structuur met een oppervlakte van 875 m2 bevond zich een trap en een garderobe bestaande uit vier gekoppelde Alu hallen.
Elders stonden twee gekoppelde Alure Globes met glaspanelen aan de voorzijde met daarbij een terras en overdekte walkway vanuit de Grande Hall. Deze constructie van 2.400 m2 vormde een dinerzaal waar dagelijks 1.600 maaltijden werden geserveerd. Neptunus leverde tevens de keuken, toiletten, cateringruimtes en personeelsruimtes.

Uitdaging
Door het korte tijdsbestek werden alle accommodaties in slechts 10 dagen opgebouwd. Het bouwen begon op een zaterdag omdat het binnen de huurperiode van Imagination Europe moest vallen. Omdat vrachtwagens niet op zondag mogen rijden op Franse wegen werd de meeste vracht geleverd op de eerste dag om ervoor te zorgen dat er genoeg materiaal was voor het 20-koppige team van Neptunus. Hierdoor konden ze het strak geplande bouwschema voorblijven waardoor er genoeg tijd overbleef voor de inrichting van het interieur.
Een andere uitdaging was het terrein. Omdat het aangrenzende land van de Grande Hall bestaat uit gras met verschillende ondergrondse paden en de geplaveide stenen reeds bezet werden door de entree, moest Neptunus een manier vinden om haar grote structuren te ondersteunen. Een cassette vloersysteem met betonnen secties werd gebruikt als ballast.

Resultaat
David Spiers, productiedirecteur van Imagination Europe concludeerde: “Doordat we eerder met Neptunus hebben samengewerkt voor de editie van 2010, vertrouwden we volledig erop dat zij de constructies van hoge kwaliteit konden leveren die wij nodig hadden voor dit prestigieuze evenement. We hadden een erg krappe planning voor zowel de bouw als de afbraak.”
Spiers voegt toe: “We hadden zeer duidelijke ontwerpideeën met betrekking tot de algehele stijl en afwerking. Tevens hadden we ook zeer hoge eisen met betrekking tot veilige werkmethodes, het werken in Frankrijk, en het feit dat er voor alle constructies de juiste certificaten nodig waren zodat deze gebouwd mochten worden. We hebben veel opties bekeken en Neptunus bood duidelijk de beste oplossingen. We zijn erg tevreden over het resultaat.”

tijdelijke expo Canon Neptunus
tijdelijke expo Canon Neptunus
tijdelijke expo Canon Neptunus
tijdelijke expo Canon Neptunus
tijdelijke expo Canon Neptunus

Interesse in tenten voor beurzen en congressen?