MENU
Beurzen & Congressen, Tenten voor evenementen

Evolution biedt geweldige ontvangst- en presentatieruimte

Neptunus bouwt unieke beurspresentaties voor internationale fabrikanten

Bauma is de grootste bouwbeurs ter wereld. Hier worden de nieuwste producten en innovaties op het gebied van machines voor constructiewerkzaamheden, zoals hijskranen, hoogwerkers en graafmachines, gepresenteerd.

In 2022 vond de 33e editie van de Bauma plaats. Deze editie trok meer dan 495.000 bezoekers afkomstig uit meer dan 200 verschillende landen. Op de beurs in München waren maar liefst 3,200 exposanten verdeeld over 60 verschillende nationaliteiten aanwezig.

Voor het zevendaagse evenement ontwerpen internationale standbouwers en architecten de meest unieke presentaties, showrooms en expositieruimtes voor bekende fabrikanten van bouwmaterieel, zoals Keestrack, Vermeer en Hansa Flex. Neptunus werd benaderd voor het bouwen van de tijdelijke ruimtes voor deze projecten.

Evolution-structuur voor de presentatie van Hyundai aangekleed met LED-schermen. In opdracht van Gielissen Interiors | Exhibitions | Events

4.100 m2 aan tijdelijke presentatieruimtes

Neptunus bouwde maar liefst 10 expositieruimtes voor bekende internationale leveranciers, zoals Hitachi, Keestrack en Hyundai. Een totaal van 4.100 m2 straalde tijdens de Bauma. Neptunus maakte voornamelijk gebruik van de Evolution-structuur uitgerust met mezzanine verdiepingsvloer en terrasvloer om de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken. Naast de Evolution-structuren bouwde Neptunus ook enkele Alure Globe structuren.

Een team van 25 montagemedewerkers was 5 weken aan de slag met de bouw van 12 tijdelijke structuren. Het eiste een goede logistieke planning zodat de juiste materialen op het juiste moment geleverd konden worden en alle gebouwen zo efficiënt mogelijk werden gebouwd.

Alure Globe voor de presentatie van Vermeer. Ontwerp en projectmanagement door Beewan Livecom Agency.

Volledig in stijl van de exposant

Voor volledige keuzevrijheid in branding en inrichting is de Evolution van Neptunus dé tijdelijke structuur. Middels een hydraulisch liftsysteem wordt dit gebouw razendsnel opgebouwd. Vervolgens zijn er uitgebreide mogelijkheden om het gebouw aan te kleden in de stijl van de exposant, zowel aan de binnen- als de buitenzijde.

Tijdens de Bauma werden de Evolution-gebouwen onder andere aangekleed met gevelbekleding en LED-schermen. Van binnen werden ze ingericht met vloerbedekking, meubilair, beplanting, ontvangstruimtes en horeca-voorzieningen.

De Alure Globe structuren werden ingezet voor exposanten met een kleinere expositie- of ontvangstruimte. De zeilen van de Alure Globe kunnen volledig worden bedrukt en gevel kan volledig rondom worden aangekleed met extra panelen. Zo kan er met een kleinere structuur toch een indrukwekkende presentatie in de stijl van uw merk worden gecreëerd.

Resultaat

“Het mooie aan de Bauma is de samenwerking met vele partijen,” aldus Dorrie Eilers, directeur van Neptunus. “De architect of standbouwer heeft een idee en is op zoek naar een structuur om dit uit te kunnen voeren. Wij zijn blij dat wij de verwachting waar kunnen maken en onderdeel kunnen zijn van de hoogwaardige presentaties van grote leveranciers.”

Bauma-demontabel-beursgebouw-alure-globe
Bauma 2022
Bauma-demontabel-beursgebouw-neptunus
Bauma Demontabel Beursgebouw Neptunus
Bauma Demontabel Beursgebouw Neptunus
neptunus-evolution-bauma-scheuerle
Bauma Demontabel Beursgebouw Neptunus
Bauma 2022 Neptunus
Bauma 2022 Neptunus

Interesse in Tenten voor evenementen?