MENU
Supermarkt & Retail

"De demontabele supermarkt voelt voor ons hetzelfde als een normaal gebouw."

Een tijdelijke, flexibele en duurzame oplossing voor Albert Heijn Zuidlaren

Opdracht

Albert Heijn Zuidlaren kampte al enkele jaren met ruimtegebrek in winkeloppervlakte en parkeerruimte. Inwoners en ondernemers discussieerden begin 2019 over een nieuw centrumplan. Een onderzoeksbureau vatte alle meningen samen en het college van Burgemeesters en Wethouders zal op basis hiervan met een voorstel komen. Zolang het nieuwe centrum nog niet gereed is, biedt een tijdelijke supermarkt de uitkomst voor de supermarktondernemer uit Zuidlaren.

play AH zuidlaren

Benieuwd naar de tijdelijke Albert Heijn in Zuidlaren? Bekijk de video!

Oplossing

De tijdelijke winkel is in korte tijd gebouwd op het voormalige Prins Bernardhoeve terrein, ook wel PBH genoemd. Door sloop kwam de locatie vrij. De tijdelijke Albert Heijn mag hier 4 jaar blijven staan in afwachting van het nieuwe centrumplan.

Met de inzet van de demontabele winkel op deze nieuwe locatie, biedt Albert Heijn Zuidlaren haar klanten de service die ze gewend zijn, maar met betere faciliteiten. Zo is de supermarktoppervlakte ten opzichte van de oude winkel met ruim 700 m2 vergroot en er is een grotere parkeerplaats.

Uitdaging

De voorbereidende grondwerkzaamheden voor de supermarkt duurden 10 dagen. Het tijdelijke gebouw werd in krap 14 dagen gebouwd en de inrichting geschiedde in enkele weken. Het doel was om de tijdelijke winkel voor de feestdagen te openen om bestaande klanten optimaal te kunnen blijven bedienen. Door de snelle opbouw en inrichting kon dit doel gerealiseerd worden.

Resultaat

“We zijn heel erg blij”, laat franchisenemer Hans Hendrikse weten. “We wilden graag begin december open gaan, zodat mensen hun kerstinkopen in ons nieuwe, tijdelijke pand kunnen doen. Dat is gelukt!’‘ De tijdelijke winkel heeft een bedrijfsvloeroppervlakte van 1750 m2. “En we hebben voldoende parkeerruimte’‘, vult Hendrikse aan. “Qua comfort en gebruikersgemak is de tijdelijke supermarkt vergelijkbaar met een ‘vaste’ supermarkt. Met het voordeel dat het demontabel gebouw na de gebruiksperiode kan worden gedemonteerd en hergebruikt.”

tijdelijke oplossing Albert Heijn
vTijdelijke oplossing Albert Heijn
AH Zuidlaren
tijdelijke oplossing Albert Heijn
AH ZL

Interesse in een demontabele supermarkt?