MENU

Neptunus bouwt ’s werelds eerste demontabele en herbruikbare testhal

Neptunus bouwt ’s werelds eerste demontabele en herbruikbare testhal

Neptunus is trots op de oplevering van de ‘Flexolution’ – de eerste duurzame, herbruikbare en demontabele testhal ter wereld. Het project komt voort uit Stichting S-Built. Het is de eerste samenwerking tussen Stichting S-Built, Neptunus en SGS. Het modulaire gebouw is gevestigd op het Duits-Nederlandse bedrijvenpark Avantis in Heerlen. Het gebouw zal fungeren als onderzoeks- en testfaciliteit en zal tevens demonstraties tonen.

Rico van Selst van SGS: “SGS zal als medegebruiker deze unieke faciliteit gebruiken voor het uitvoeren van tests en demonstraties met behulp van flexibele testapparatuur. De focus ligt op het testen, monitoren en certificeren van duurzame materialen en gebouwbeheersystemen. Op deze wijze spelen we in op de vraag en de trends van levensduurverwachting op basis van multifunctioneel en duurzaam gebruik van gebouwen.”

Rico van Selst vervolgt: “Neptunus heeft onze verwachtingen volledig waargemaakt door in korte tijd en binnen de gestelde planning van SGS, de ‘Flexolution’ op te leveren. We zijn verheugd dat we het inrichten van het gebouw kunnen voltooien zodat we in korte tijd operationeel kunnen zijn. In het gebouw zijn zelfs onderdelen verwerkt die bij de Olympische Spelen 2012 in Londen in bouwwerken zijn gebruikt. Dit toont de indrukwekkende mogelijkheden van het gebruik van duurzame materialen”

Dorrie Eilers van Neptunus legt uit: We zijn blij met de samenwerking van Stichting S-Built en SGS, het proces is snel en soepel verlopen. Onze demontabele gebouwen zijn niet te onderscheiden van vaste, permanente bouw, zowel qua uitstraling als de statische en thermische eigenschappen. Het grote voordeel daarbij is dat we in staat zijn binnen enkele weken een volwaardige accommodatie turn-key te plaatsen, en deze na verloop van tijd weer geheel kunnen demonteren en hergebruiken. Daarbij voldoet het demontabel gebouw aan de normen van het Bouwbesluit en is het bekroond met energielabel A. Onze gebouwen zijn dus niet alleen herplaatsbaar en herbruikbaar, maar ook alle gebruikte materialen zijn recyclebaar. Kortom: energiezuinig, duurzaam én enorm flexibel.”

De komende twee jaar zullen SGS en Neptunus samenwerken om herbruikbare en verhuurbare onderdelen en systemen verder te ontwikkelen en te demonstreren met als doel om ’s werelds meest duurzame constructies te maken.

Product Demontabel bouwen Flexolution
Neptunus-Flexolution-Testhal-Demontabel-gebouw-Heerlen
Neptunus-Flexolution-Testhal-Demontabel-gebouw-Heerlen
Neptunus-Flexolution-Testhal-Demontabel-gebouw-Heerlen

More information about our products and services?