MENU

LAPADA: voor de kunst– & antiekliefhebber in hartje Londen

LAPADA opent herfstseizoen voor de kunst– & antiekliefhebber

In september vindt in Berkeley Square – hartje London – de jaarlijkse LAPADA Art & Antiques Fair plaats. Neptunus, specialist in demontabel bouwen, verzorgt alle tijdelijke accommodaties voor de populaire kunstbeurs, die dit jaar haar 10e editie beleeft.

De LAPADA Art & Antiques Fair is een echte must-visit wanneer je een liefhebber van kunst en antiek bent. Maar liefst 110 exposanten van over de hele wereld brachten een breed scala onder de aandacht, van decoratieve en beeldende kunst tot meubels en sieraden. De specialist in tenten voor evenementen en demontabele gebouwen kreeg de opdracht om meerdere tijdelijke structuren te leveren voor het evenement. Neptunus bouwde in één week tijd een grote Alu Hall, Double Decker én Alure Globe in het historissche stadspark, met een totale oppervlakte van 3.800m2.

De Alu Hall en Alure Globe zijn zeer geschikt voor evenementen zoals LAPADA; ruim van opzet en flexibel inzetbaar om aan alle wensen te kunnen voldoen. Dankzij haar vrije overspanningstructuur is de Alu Hall een moderne en veelzijdige ruimte, waarin een combinatie van expositieruimte en bezoekersfaciliteiten perfect kan worden ondergebracht.

Uniek aan deze opdracht is de samenwerking met PAD London. Na afloop van LAPADA zullen de tijdelijke accommodaties van Neptunus behouden blijven en worden hergebruikt voor het Pavilion of Art & Design (PAD), welke een maand later plaatsvindt.

Berkeley Square, het stadspark gelegen in hartje London, staat bekend als buitengewoon elegant en spraakmakend, maar bovenal ook als gevoelig. Haar rijke historie en de ondermeer 31 beschermde bomen (gepland in 1789) stelde het team van Neptunus voor talrijke logistieke uitdagingen.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, ontwierp Neptunus een oplossing die ervoor zorgde dat enkele bomen – op een zorgvuldige wijze – in de accomodaties konden worden opgenomen, waaronder in de Double Decker. Op deze wijze worden de eeuwenoude bomen niet alleen beschermt, maar zijn de historische kenmerken van het park ook effectief benut.

LAPADA event Aluhal
LAPADA event Aluhal
LAPADA event Aluhal
LAPADA event Aluhal

More information about our products and services?