MENU

Gala Notarieel Congres in transparante feesttent Neptunus

Gala Notarieel Congres in kasteelse weelde dankzij transparante feesttent Neptunus

Het tweejaarlijkse Notarieel Congres werd dit jaar in stijl afgesloten met een galadiner in Kasteel Ooidonk (Deinze), een kasteel uit de 12e eeuw in speelse Vlaamse renaissancestijl. Act!events, verantwoordelijk voor de evenementenorganisatie, schakelde specialist in demontabel bouwen Neptunus in voor alle tijdelijke structuren.

Het Notarieel Congres stond dit jaar geheel in het teken van de gemeenschappelijke woonvormen. Het driedaagse congres in Gent trok meer dan 1.300 deelnemers van over heel België. Onder het thema ‘Opening Doors’ werd er verdieping gezocht in de nieuwe manieren waarop mensen (samen)wonen en welke uitdagingen én kansen deze bieden aan het notariaat. Het congres werd feestelijk afgesloten met een stijlvol galadiner gevolgd door een wervelende party.

Delicate omgeving
Voor het avondgala plaatste Neptunus in de binnentuin van het Kasteel Ooidonk een fraai, volledig transparante galastructuur van 24 x 45 meter. Drie karakteristieke pagodetenten van het type ‘Mercurius’ dienden als receptie- en ontvangsttent. In bijkomende aluhallen werden catering faciliteiten gehuisvest. Projectmanager Jean-Philippe Janssens van Neptunus is tevreden hoe dit project gelopen is: “Het kasteeldomein wordt sinds 1944 als monument beschouwd. Het is dus een delicate omgeving waar we op geen enkele wijze schade mochten toebrengen aan het terrein. Mede door het feit dat het kasteel is omgeven door een slotgracht moesten alle materialen – zowel van ons als van andere partners – met een kraan op de binnenplaats gehesen worden. Alles liep volgens planning en we zijn zeer behoedzaam omgegaan met deze speciale locatie.”

Act!events was verantwoordelijk voor de creatieve invulling en de volledige organisatie van zowel het congres als de gala-avond. Niels Verstraete, projectmanager van Act!events, vertelt: “Het galafeest diende uiteraard de kers op de taart te worden van dit 3-daags congres. We gingen op zoek naar een unieke en originele locatie en we keken hiervoor verder dan de standaard evenementenhallen en feestzalen. Op het binnenplein van het kasteel werd nog nooit eerder zo’n grote tent geplaatst, dus we wisten dat dit geen evidente keuze ging zijn. Het resultaat na 4 dagen opbouwen was op zijn minst indrukwekkend te noemen! We kunnen zeker spreken van een geslaagde samenwerking met Neptunus, zowel in de voorbereiding als bij de uitvoering.

Gala Congres transparante feesttent Neptunus
Neptunus-Mercurius-Notarieel-Congres-Deinze-Pagodetent
Gala Congres transparante feesttent Neptunus
Gala Congres transparante feesttent Neptunus

More information about our products and services?