MENU
Noodgebouwen

Meer capaciteit door tent als tijdelijke teststraat Covid-19

Tent als teststraat Covid-19 voor GGD

Opdracht
De overheid wil dat er juni 2020 in heel Nederland dagelijks 24.000 mensen per dag worden getest. Dat moet oplopen tot 70.000 in december. GGD had op meerdere locaties een tijdelijke teststraat nodig om mensen met klachten via een ‘drive thru’ systeem efficiënt te kunnen testen op Covid-19. Neptunus bouwde in Eindhoven en Eersel binnen 1 dag een Alure Globe van 15×15 meter. In Venlo werd een hal van 12x15m gebouwd en in Urmond werd een reeds gebouwde Alure Globe van 15x15m omgebouwd.

Oplossing
Neptunus werd benaderd een oplossing te bedenken voor een tijdelijke testfaciliteit. Er werd gekozen voor een Alure Globe, een tijdelijke accommodatie met rond dak en hoge zijwandhoogte van bijna 4 meter. De tenten werden deels voorzien van schuifzeilen zodat de auto’s makkelijk en veilig door de ‘drive thru straat’ kunnen rijden en deze na openingstijden fysiek kan worden afgesloten. In de overdekte straat testen  GGD-medewerkers bestuurders op Covid-19 door het afnemen van keel- en neusslijm. De GGD breidt haar testfaciliteiten uit om de door de overheid aangekondigde uitbreiding van testfaciliteiten met ingang van 1 juni te kunnen faciliteren.

Uitdaging
De teststraat moest zo snel mogelijk operationeel zijn: de opbouw werd binnen in 1 dag gerealiseerd.

Resultaat
Met de bouw van deze tijdelijke testfaciliteit hebben de GGD vestigingen hun capaciteit op een eenvoudige, snelle en veilige manier vergroot.

neptunus-demontabel-XLtestlocatie-GGD-Rotterdam-Evolution
neptunus-tijdelijke-teststraat-GGD-Eindhoven-Alure Globe-corona
Neptunus-alureglobe-GGD-eindhoven-teststraat
Neptunus-alureglobe-GGD-eindhoven-teststraat

Interesse in Demontabele gebouwen?