+31 77 462 24 44

Sporthal Maria Ward Schule, Nürnberg

Opdracht

In Nürnberg vindt de komende jaren een renovatie plaats van de Maria-Ward-Schule en bijbehorende sporthal. De school moest daarom op zoek naar tijdelijke accommodaties om het tekort aan klaslokalen en sportruimte op te lossen tijdens de renovatieperiode. Erne Bau werd als hoofdaannemer ingeschakeld om te zorgen voor tijdelijke huisvesting. Om de tijdelijke sporthal te realiseren ging de aannemer op zoek naar een gespecialiseerde partner. De wens van Erne Bau was een flexibele en betrouwbare partij die een korte levertijd kon garanderen. Door jarenlange ervaring en een snelle levertijd bleek Neptunus de perfecte partij om de tijdelijke sporthal te bouwen.

Oplossing

Met een eigen R&D op het gebied van accommodatie ontwikkeling en voorraad had Neptunus de juiste kunde en materialen in huis om de school snel te kunnen voorzien van een tijdelijke oplossing.

Neptunus bouwde in slechts enkele weken een vervangende sporthal (15x27x6,5m) met één sportveld. Ook de veldbelijning, verlichting en wandbescherming voor de sporters werden door Neptunus verzorgd. Er werden geluidsabsorberende wandpanelen geïnstalleerd aan de buitenwand om galmen en te voorkomen en akoestiek te optimaliseren. De zaal werd uitgerust met o.a. een ventilatiesysteem, twee nooduitgangen, een deur naar de kleedkamers en een rolpoort naar de berging. Voor de constructie werd er gekozen voor de Flexolution vanwege het flexibele en duurzame karakter. Doordat het gebouw geheel demontabel en herbruikbaar is, zal na afbraak geen spoor van de sporthal achterblijven.

Uitdaging

De bouwlocatie was de binnenplaats van de bestaande school, hierdoor was er maar beperkte ruimte. Op deze binnenplaats werden door Erne Bau tevens klaslokalen gerealiseerd, waardoor er voor de bouw van de hal weinig plaats overbleef. Daarbij was er slechts één smalle inrit en plaats voor één oplegger op de binnenplaats. 

Tijdens de opbouw van de sporthal werd Neptunus gehinderd door uitgelopen werkzaamheden van de grondwerker en een tijdelijke afsluiting van de inrit vanwege de aanleg van het rioleringssysteem. Neptunus toonde zich een flexibele partner door direct te schakelen en de planning om te gooien. De bouw werd in overleg met de klant direct aansluitend aan de riolerings- en asfalteringswerkzaamheden gerealiseerd. Hierdoor kon de sporthal toch nog op tijd opgeleverd worden, zodat de leerlingen meteen bij aanvang van het nieuwe schooljaar gebruik konden maken van de nieuwe faciliteiten.

 

Resultaat

Dorrie Eilers, directeur Neptunus: ,,Belangrijk in dit project was dat we de sporthal op tijd konden opleveren, de scholen begonnen immers weer in september.” 

Bernd Bonsch, Erne Bau: ,,In Neptunus vonden we een partner met veel ervaring. Ze kunnen flexibel reageren en een korte levertijd garanderen. De duurzaamheid van het gebouw en de ervaring van Neptunus met dit soort hallen was voor ons doorslaggevend.”

Terugbel service
Direct contact opnemen

1 2