+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

WK roeien in Amsterdam

Tijdelijk dorp aan de Bosbaan in anderhalve week opgebouwd

Voor het eerst sinds 1977 is Nederland weer gastheer van het grote roeievenement. De Amsterdamse Bosbaan is inmiddels helemaal klaargemaakt voor zo’n 50.000 verwachte bezoekers. Bouwbedrijf Neptunus heeft gezorgd voor een variĆ«teit van tenten met een totaaloppervlakte van ruim 7.000 m2.

De diverse accommodaties van Neptunus zijn binnen enkele dagen gebouwd en na gebruik weer opnieuw in te zetten voor andere evenementen. Ongeveer 30 kleine paviljoens worden ingezet ten behoeve van publiekscatering en stands. Middenin deze zogenoemde Market Street bevindt zich de´Fanzone´. Hier kunnen de bezoekers dichtbij het water zitten en het WK extra goed beleven. Verder bouwde Neptunus verschillende tijdelijke accommodaties die zullen dienen als entree paviljoen, VIP Area, VIP Catering paviljoen en een ontvangst-, lunch- en relaxruimte voor de 1.500 roeiers.
Projecten van deze omvang zijn niet nieuw voor Neptunus. De demontabele bouwer is gespecialiseerd in evenementenaccommodaties en leverde eerder voor bijvoorbeeld WK Wielrennen, Olympische Spelen in Sotsji en Londen.

Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: “We zijn enorm trots dat we als leverancier geselecteerd zijn voor het WK Roeien. We bouwen veel tijdelijke accommodaties voor sportevenementen, maar het WK Roeien is natuurlijk een heel bijzonder evenement!”
 

1