+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

WK BMX 2015 kiest voor Neptunus accommodaties

Van 21 t/m 25 juli 2015 zal het BMX Circuit in het Limburgse Heusden-Zolder het hoofdpodium vormen voor de 2015 UCI BMX World Championships. Het eveneens Limburgse Neptunus bvba, specialist in tenten voor evenementen en demontabele gebouwen, gaat de tijdelijke accommodaties leveren voor het WK BMX.

Neptunus heeft de opdracht gegund gekregen om alle tijdelijke accommodaties van het WK te leveren. De specialist in demontabel bouwen levert naast de entree en VIP-accommodatie, ook alle accommodaties op en rondom de racebaan. Zo voorziet Neptunus alle teamtenten (70 in totaal), PR-tent, themapaviljoens en  structuren voor merchandising. De organisatie is fier om samen te werken met de leverancier van Limburgse bodem.

De overeenkomst werd afgelopen dinsdag (red. 17 maart) op feestelijke wijze ondertekend door beide organisaties. Dominic Scholart, vestigingsmanager van Neptunus bvba tijdens het tekenmoment: “We zijn enorm trots dat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met BMX Circuit Zolder. Het is een beloning voor de grote inzet van onze medewerkers en benadrukt onze expertise en flexibiliteit. We bouwen veel tijdelijke accommodaties voor sportevenementen, maar wereldkampioenschappen blijven met hun allure toch wel unieke evenementen!”

De BMX-baan is gevestigd naast het autocircuit waar vroeger de befaamde Formule 1 races plaatsvonden. Organisator Gil de Vis van BMX Circuit Zolder is in z’n nopjes: “Voor de eerste keer sinds drie jaar vindt het Wereldkampioenschap BMX plaats op een outdoor baan. De 380 meter lange baan heeft een startheuvel van 8 meter en 3 scherpe bochten. De racebaan is speciaal aangepast voor het WK en zal ongetwijfeld zorgen voor spectaculaire races. We zijn als organisatie heel blij dat we alle accommodaties kunnen onderbrengen bij het Limburgse Neptunus. Onze jarenlange, succesvolle samenwerking krijgt hierdoor een mooi vervolg.”

‘Bicylce Motocross’, afgekort als BMX maar ook wel fietscross genoemd, is een extreme duursport en sinds Peking 2008 een olympische sport met diverse disciplines. BMX zit enorm in de lift en staat bol van spektakel. Wie erg benieuwd is en niet kan wachten tot eind juli kan alvast een voorproefje nemen tijdens de BMX European Cup van 3 t/m 5 april 2015. Kijk voor meer informatie op www.bmxzolder.be.

Feestelijke ondertekening door Marc Wauters (Circuit Zolder), Dominic Scholart (Neptunus bvba) en Gil de Vis (Circuit Zolder).

1 2 3