+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Verdubbeling Beursgrootte IFTF door tijdelijke wandconstructie

Van 2 tot en met 4 november 2016 siert de Internationale Floriculture & Horticulture Trade Fair (IFTF) de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Al jaren was er minder ruimte beschikbaar dan de vraag. Omdat er dit jaar wederom een tekort aan ruimte dreigde te zijn, was de organisatie op zoek naar een snelle oplossing voor extra expositieruimte. In slechts 5 dagen plaatste Neptunus, specialist in demontabel bouwen, wanden aan een bestaande overkapping om het ruimteprobleem op te lossen.

 

Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen, de locatie van de IFTF beurs, was al langere tijd op zoek naar uitbreiding. De organisatie wilde deze uitbreiding mogelijk maken door een bestaande dakconstructie uit te rusten met wanden. Er werd zelfs al een aannemer in de arm genomen voor een permanente bouwoplossing, maar dit bleek niet tijdig haalbaar voor de IFTF beurs. Neptunus werd daarom ingeschakeld om een demontabele wandenconstructie bij de overkapping te bouwen.

De oplossing werd gevonden in het bestaande productaanbod van Neptunus. Doordat een groot deel van de constructie uit materialen uit eigen voorraad bestaat, kon Neptunus deze binnen 5 dagen opleveren. Voor de tijdelijke wandconstructie gebruikte Neptunus akoestische en geïsoleerde wanden van de door het bedrijf zelf ontwikkelde semi-permanente gebouwen uit de Evolution-serie. De wanden van 8 meter hoog werden middels een vernuftige klemconstructie bevestigd aan de overkapping. Het tijdelijk wandensysteem is volledig demontabel en herbruikbaar, waardoor het ook een duurzame oplossing is.

De 7e editie van de IFTF Expo is door de extra gecreëerde ruimte een stuk groter dan voorgaande jaren. Dit jaar is de totale beurscapaciteit meer dan verdubbeld van 13.000m² naar 25.000m²; alleen al om deze reden is de expo gegroeid met 30%. Hierdoor kunnen dit jaar meer dan 275 bedrijven exposeren op de beurs, de verwachting is dat dit aantal in de komende twee jaar zal oplopen naar 500.

De organisatie van IFTF is erg blij met de investering in de uitbreiding en gelooft dat deze zal zorgen voor meer internationale exposanten en bezoekers. Dick van Raamsdonk, woordvoerder van IFTF, is dan ook erg blij dat de uitbreiding dit jaar door kon gaan: ,,Neptunus heeft ervoor gezorgd dat we voor deze editie al onze ruimtecapaciteit  konden vergroten. We zijn verheugd, want dat betekent dat zowel onze exposanten als bezoekers deze editie al kunnen profiteren van de verbeterde lay-out en vernieuwde uitstraling zoals we deze voor ogen hadden.”

Voor Neptunus was het ook een bijzonder project. Projectleider Jock Muijsers licht toe:,,Dankzij onze in-house expertise konden we met onze bestaande wanden een constructie bedenken die veilig en snel kon worden opgebouwd.”

Meer informatie over het evenement is terug te vinden op www.iftf.nl.

1 2 3