+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Tijdelijke sporthallen voor de British School of Brussels

Neptunus bouwt voor de British School of Brussels twee tijdelijke sporthallen. Tijdens verbouwingswerken aan de bestaande sportinfrastructuur van de British School of Brussels, welke anderhalf à twee jaar zullen duren, doet BSB een beroep op Neptunus om twee tijdelijke sporthallen te huren om deze periode te overbruggen. Op deze manier kunnen ze hun leerlingen in optimale omstandigheden les blijven geven.

Het gaat om twee tijdelijke Neptunus structuren genaamd Evolution III. Deze tijdelijke gebouwen hebben een afmeting van dertig meter bij dertig meter met een hoogte van acht meter. De hallen worden uitgerust met een vloer, topvloer en sportvloer. Daarnaast verzorgt Neptunus de tijdelijke sporthal inclusief verlichting, noodverlichting en verwarming.

BSB wilt in de tijdelijke accommodatie drie à vier klassen tegelijk les kunnen geven. Vandaar dat de sporthallen opgesplitst worden met behulp van een schuifgordijn. Het schuifgordijn heeft onderaan een akoestische werking en is bovenaan uitgerust met een net. Door dit net kan licht en warmte van de ene ruimte naar de andere ruimte komen. 

De plaats waar de 2 hallen komen zijn nu tennisvelden, welke nadien verdwijnen bij het verbouwen van de andere sporthal.  Omdat de locatie in een bosrijke omgeving ligt en zeer moeilijk toegankelijk is voor zware voertuigen en kranen, moeten de nodige maatregelen getroffen worden om de bouw soepel te laten verlopen.

De sporthallen moeten operationeel zijn bij de start van het nieuwe schooljaar (1 september) en zullen minimaal 20 maanden dienst doen. “Na gebruik zullen de sporthallen gedemonteerd worden en ergens anders weer opgebouwd worden. Dat is het grote voordeel van demontabel bouwen. De sporthallen die we nu in Brussel bouwen, kunnen goed na gebruik als supermarkt of andere toepassing elders ingezet worden.” aldus Dominic Scholart.

1 2 3 4