+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

TU Delft verrast met tijdelijke sportfaciliteiten

De Unit Sport & Cultuur van de Technische Universiteit Delft heeft begin februari twee tijdelijke sportaccommodaties in gebruik genomen. Het demontabele gebouw wordt ingezet om de groeiende behoefte aan sportfaciliteiten op te vangen en wordt gebruikt ter overbrugging van de periode tot nieuwbouw. Specialist op het gebied van demontabel bouwen Neptunus bood de oplossing die paste binnen de toepassing, gebruiksduur en budget van de TU Delft.

De vraag naar tijdelijke (sport)accommodaties is enorm in opmars. Door bijvoorbeeld behoefte aan overbruggingsruimte, of om flexibel in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar sportfaciliteiten. In het geval van de TU Delft blijken beide zaken van toepassing. Per februari 2015 zijn er op het terrein van de Unit Sport & Cultuur twee tijdelijke sportaccommodaties gerealiseerd in de vorm van demontabele gebouwen. Deze realisatie zal de krapte in de huidige accommodatie ondervangen in aanloop naar de oplevering van de nieuwe accommodatie. De Unit Sport & Cultuur beoogt op deze manier aan de groeiende vraag en behoefte te kunnen blijven voldoen. De sporthallen worden ingezet voor allerlei sportactiviteiten van studenten aan de TU Delft.

Het opleidingsinstituut vond haar flexibele ruimteoplossing in de ‘Evolution III’ van bouwspecialist Neptunus. Dit is een demontabel gebouw dat qua uitstraling, functionaliteit en afwerking gelijkwaardig is aan permanente bouw. Het verschil is echter dat dit soort accommodaties snel te plaatsen zijn en na de gebruiksperiode worden gedemonteerd en hergebruikt. Voor de Unit Sport & Cultuur voor de TU Delft werden binnen enkele weken twee sporthallen geplaatst van 10 bij 20 meter en 5 meter hoog. De sporthallen zijn volledig uitgerust met sportvloer en E-voorzieningen inclusief infrarood warmtepanelen voor een optimale isolatie en energievoorziening.

Tijdelijke sporthal TU Delft

1 2 3