+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Onthulling Artist Impressie Testlab

Op vrijdag 8 mei jl., tijdens de open dag van De Wijk van Morgen, heeft Europarlementariër Matthijs van Miltenburg het officiële startschot gegeven voor de bouw van een nieuw te realiseren Testlab op het European Science and Business Park Avantis te Heerlen/Aken.  

In aanwezigheid van gedeputeerde Provincie Limburg Hans Teunissen, Germa Koolen van Stimulus, directeur Neptunus BV Dorrie Eilers, directeur Zuyd Hogeschool (faculteit Bèta) Bert Schroën en directeur Business Development SGS Rico van Selst onthulde de politicus de artist impressie van het innovatieve Testlab.

Dit semi-permanente laboratorium zal in opdracht van de stichting BIHTS door Neptunus  worden gebouwd  op het terrein van De Wijk van Morgen. Het demontabele gebouw wordt in gebruik genomen door SGS, dat samen met Neber en Incubator E onderdeel uitmaakt van de Stichting BIHTS. Het Testlab wordt ingezet om innovaties op het gebied van energie te onderzoeken, ontwikkelen, testen en te certificeren. Ook studenten van Zuyd Hogeschool en externe bedrijven gaan gebruik maken van het Testlab op De Wijk van Morgen.

De oplossing is gevonden in een zogenaamde ‘Flexolution’ van 18 x 30 meter, met een hoogte van 5 meter. Het tijdelijke gebouw wordt voorzien van een uitbouw, die toegang geeft tot het dak, en een externe trap met reling. Tevens wordt de Flexolution volledig uitgerust met alle noodzakelijke voorzieningen zoals verwarming, verlichting etc.

Stichting BIHTS heeft voor Neptunus gekozen vanwege het demontabele karakter van het gebouw. Ondanks deze tijdelijkheid levert de specialist in demontabel bouwen een structuur met verfijnde afwerking en de uitstraling en eigenschappen van een permanent gebouw.  Door het voortdurend innovatieve proces kan Neptunus snel aanpassingen doen aan het gebouw, indien hier behoefte aan is.

Het tijdelijke gebouw zal ten minste voor 5 jaar worden ingezet. De bouw zal begin juni 2015 starten en oplevering is gepland halverwege augustus van dit jaar.

Europarlementariër Matthijs van Miltenburg onthult de Artist Impressie van het nieuw te bouwen Testlab

1 2