+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Neptunus trots op toekenning van ISO14001:2004–certificering!

Afgelopen week heeft Neptunus het ISO 14001 milieucertificaat behaald. In mei 2015 heeft TÜV Nederland een initiële ISO14001:2004 certificatie audit uitgevoerd bij Neptunus. Na een positief verlopen audit heeft de organisatie, die zich bezighoudt met wettelijk voorgeschreven keuringen van materieel en apparatuur en certificering van producten en managementsystemen, het certificaat persoonlijk overhandigd aan logistiek directeur Betty Eilers en KVGM-coördinator Elfried Jacobs van Neptunus.

Het milieuzorgsysteem ISO14001:2004 stelt zich ten doel om milieuverplichtingen en milieudoelstellingen te bepalen, te realiseren en zichtbaar te maken, zowel binnen de eigen gelederen als naar de relaties van de betreffende organisatie.

Matthijs Vreeswijk,  Lead auditor TÜV Nederland,  was erg te spreken over de manier waarop Neptunus haar milieuverplichtingen aanpakt. Ook was hij erg verrast over de betrokkenheid van de directie: “Betrokkenheid van de directie is een essentieel onderdeel van een milieumanagementsysteem. Bij Neptunus heb ik ervaren dat alle directieleden op dezelfde manier betrokken zijn bij het milieu. Dat is niet altijd vanzelfsprekend.”

Betty Eilers is erg trots op het behalen van de ISO14001 certificatie. Ze licht toe: “In ons logistieke proces staat het tegengaan van verspilling voorop. Toen we onze milieugerelateerde bedrijfsprocessen evalueerden werd bevestigd dat duurzaamheid al prominent deel uitmaakt van onze werkwijze. Hergebruik  is in onze processtromen vanzelfsprekend. Daarbij hebben we door steeds betere afvalscheiding nauwelijks restafval. De succesvol verlopen bedrijfscertificatie is een logisch vervolg op de eerdere certificeringen VCA** en ISO 9001.

Over de milieudoelstellingen vertelt ze het volgende: “Het doel van Neptunus Group is om verantwoordelijk om te gaan met het milieu en de keten waarin we actief zijn. Wij geloven dat onze producten bijdragen aan een duurzamere en verantwoorde samenleving. Door het demontabele karakter zijn onze constructies herbruikbaar en op deze manier ‘future-proof’. Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema voor onze stakeholders, die actief zijn in een breed scala van sectoren. Alles in onze processen, van ontwikkeling en productie tot bouw van onze demontabele gebouwen, is afgestemd op herbruikbaarheid van alle bouwelementen en duurzaamheid in de ruimste zin van het woord.”

1