+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Neptunus schiet uit de startblokken voor EK Atletiek

Van 6 t/m 10 juli is het zover: Amsterdam maakt zich op voor de EK atletiek. Aan de 23ste editie van het evenement doen maar liefst 1.473 atleten mee: een record in de EK-historie. Er worden 120.000 bezoekers verwacht uit binnen- én buitenland. Neptunus, specialist in demontabel bouwen, bouwt in opdracht van Stichting EK Atletiek alle tijdelijke accommodaties voor het laatste voorbereidingstoernooi voor Rio.     

Op verschillende locaties in Amsterdam zullen in totaal bijna 4.500 vierkante meter aan tentaccommodaties verrijzen. In het Olympisch Stadion, bij Sportpark de Schinkel en op het Museumplein worden accommodaties door Neptunus gebouwd. Bezoekers kunnen buiten het stadion rondstruinen in het promodorp. Hier kunnen ze kennismaken met culinaire verrassingen, zelf de atletiekonderdelen uitproberen of een sportoutfit scoren. Het Cruyff Court naast het Olympisch  Stadion wordt tijdelijk vervangen door een luxe etagehal waar tijdens de EK de VIP’s ontvangen worden. Maar ook de tenten voor de entree, fanzone en het warm-up terrein zijn door Neptunus geleverd. Na het EK worden de tijdelijke accommodaties gedemonteerd en hergebruikt bij andere evenementen.

Sportmarketingbureau TIG Sports is aangewezen om het evenement in commercieel  en logistiek opzicht in goede banen te leiden. De organisatie wil vooral het motto van het evenement ‘Athletics like never before’ in de praktijk brengen.

Ook Dorrie Eilers, directeur Neptunus, is zich bewust van de ongekende omvang van dit EK: “We zijn enorm trots dat we mogen meewerken aan de totstandkoming van dit grote sportevenement met internationale allure. Met onze tijdelijke accommodaties willen wij ook bijdragen aan een maximale sportbeleving voor alle bezoekers.”

 

Over de EK Atletiek Amsterdam 2016

De Europese Kampioenschappen Atletiek zijn in 2016 (6-10 juli) het belangrijkste sportevenement in Nederland. Breedtesport en topsport gaan hand in hand op prachtige locaties als het Olympisch Stadion en het Museumplein. Tijdens de EK worden met tal van activiteiten sport en sportief gedrag in de Nederlandse samenleving en een gezonde leefstijl gestimuleerd.

EK Atletiek 2016

1 2