+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Neptunus in het roze tijdens de Big Start 2016 Giro Gelderland

Met de start op vrijdag 6 mei in Apeldoorn en finish in Arnhem op zondag 8 mei kleurt Gelderland 3 dagen lang roze tijdens de start van de Giro d’Italia. Als evenement- en bouwspecialist, verzorgt Neptunus in rap tempo de pagodetenten langs het parcours in Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem.

Binnen recordtempo zal de Limburgse bouwspecialist de pagodetenten opbouwen en weer afbreken. Langs het parcours zullen diverse tenten van het type Apollo, Pluto en Aluhal worden ingezet voor de VIP-hospitality en overige accommodaties bij start en finish. Na de start van de Tour de France vorig jaar in Utrecht gaat er weer een grote wielerronde van start in ons land. De wielerkoorts stijgt tot grote hoogte met de drie etappes door het Gelderlandse landschap (o.a. de Veluwe en Betuwe).

In opdracht van The Organizing Connection (TOC) bouwt Neptunus voor de organisatie RCS Sport van de Giro d’Italia. Daarnaast worden ook tijdelijke accommodaties geplaatst voor de Provincie Gelderland. Dorrie Eilers: “Als specialist op het gebied van sportevenementen rijden we aan kop. Na 2010 zijn we blij dat we weer voor de Giro d’Italia de tijdelijke accommodaties mogen verzorgen. En dat in rap tempo. We gaan drie dagen mee met de karavaan zodat alles snel op- en afgebouwd is.”

Luc Herberichs, projectmanager sport & events van TOC, licht enthousiast toe: “Na de samenwerking met Neptunus tijdens de 1e Giro-etappe in Amsterdam, verzorgen we voor de organisatie van de Giro d’Italia weer alle faciliteiten. Dit keer op alle drie locaties. Het wordt sowieso een druk weekend met op zaterdag de Giro kids day op Papendal, waarmee we een officieel side-event zijn van de Giro. Een leuke koppeling dus!”

Joep van de Voort die vanuit JOVO Sportsmanagement verantwoordelijk is voor het logistiek management van de Giro Gelderland: "Neptunus is voor het project een belangrijke leverancier, die op het juiste moment, op de juiste plaats, de juiste materialen voor ons weet te plaatsen." 

Meer informatie over de Giro d’Italia in Nederland vindt u op www.girogelderland.nl. Met favoriet Tom Dumoulin hoopt heel Nederland dat de Limburger de roze trui grijpt tijdens de proloog in Apeldoorn.

Tegelijkertijd met de Giro d’Italia levert Neptunus ook in opdracht van TOC de accommodaties voor de UCI BMX Supercross World Cup in Papendal. Zo beleeft Gelderland komend weekend haar wielerhoogtepunt.

 

1 2