+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Neptunus flexibel tijdens bijzondere weersomstandigheden

Een organisator hoopt natuurlijk op heerlijk zonnig weer tijdens zijn of haar evenement. Maar soms loopt de zon wel erg hard van stapel en ontstaan er bijzondere weersomstandigheden. Zo ook tijdens Outdoor Gelderland 2015. Vele Olympische dressuur- en springcombinaties krijgen tijdens  de 11e editie van het jaarlijks plaatsvindende topsportevenement van Gelderland te maken met bijzondere warmte.

De organisatie van het evenement is echter goed voorbereid en heeft extra maatregelen getroffen voor zowel de paarden en ruiters als bezoekers. Neptunus, al jaar en dag leverancier van alle tijdelijke accommodaties, heeft ook haar steentje bijgedragen. Zo zijn extra schaduwplekken gecreƫerd, zijn de tribunes overdekt en heeft de specialist in demontabel bouwen enkele dagen voor aanvang van het evenement op het losrijterrein een tent van 100 m2 geplaatst. Deze tent zorgt ervoor dat de dieren zich in de schaduw kunnen voorbereiden op hun optreden in de wedstrijdarena. 'Warm zal het alsnog zijn, maar deze aanpassingen moeten enige verkoeling brengen. De paarden kunnen op het voorterrein door de vernevelaars lopen en op stal hebben we een tien meter lang straatje met sprinklers', aldus toernooidirecteur Chris van Dam.

Paarden kunnen over het algemeen goed presteren in de hitte, maar het is essentieel ze nadien af te koelen met water, een wandelingetje te laten maken en voldoende drinken te geven om het zouttekort aan te vullen.

Outdoor Gelderland bezoeken? Alle informatie betreffende programma en deelnemers is terug te vinden op: http://www.outdoorgelderland.nl

1 2 3