+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Neptunus bouwt ‘artistiek meesterwerk’ in hartje Londen

Van 25 juni tot en met 1 juli keert Masterpiece alweer voor de zesde keer terug naar Londen. Neptunus bouwt de tijdelijke expositiehallen voor de tentoonstelling van beeldende kunst, antiek en design  waar kunstwerken van 150 internationale galerijen zijn te bewonderen.

Afgelopen jaar trok Masterpiece London meer dan 35.000 bezoekers. In totaal werd er gedurende het 8-daagse evenement voor meer dan 100 miljoen Engelse pond aan kunst verkocht. Ook dit jaar vormt het monumentale Royal Hospital Chelsea het decor van de prestigieuze kunsttentoonstelling, voorafgegaan door een speciale preview op woensdag 24 juni. Door de strenge voorzorgsmaatregelen had Neptunus, gespecialiseerd in demontabel bouwen, slechts 2 weken tijd voor de opbouw op de cultuur-historische grond van het ziekenhuis. Maar liefst 55 vrachtwagens aan materiaal en apparatuur werden ingezet om de tijdelijke accommodaties te kunnen bouwen.

In samenwerking met projectbegeleider 20-20 Events, die mede verantwoordelijk is voor het logistieke en operationele proces, werden twee tijdelijke gebouwen van het type ‘Evolution’ gekoppeld tot een grote expositieruimte van 85 x 135 meter. De inrichting en aankleding werd verzorgd door Stabilo International. Aan de expositieruimte werd tevens een entreehal gekoppeld in de vorm van een ‘Evolution’ van 10 x 85 meter. Voor het restaurant ‘Le Caprice’ leverde Neptunus een ‘Alure’ een tent met een moderne en exclusieve uitstraling, in de afmeting 15 x 20 meter, Tenslotte bouwde Neptunus een groot aantal Alu hallen die gebruikt worden als exposantenlounge, toiletruimtes, collegezaal, catering en opslag.

'De visie van Masterpiece is altijd geweest om een ​​omgeving te creëren die aangenaam is voor onze bezoekers, exposanten én internationale verzamelaars. Het creëren van tijdelijke expositieruimtes is geen kleine onderneming, temeer omdat er kunstwerken van onschatbare waarde worden tentoongesteld. Neptunus draagt in belangrijke mate bij aan het operationele en logistieke proces en hierdoor is het een genot om met hen te werken', aldus Nazy Vassegh, CEO van Masterpiece London.

April Trasler, Managing Director van Neptunus Ltd, legt uit: "We zijn verheugd om wederom samen te werken met Masterpiece London, die onze kwaliteiten op waarde weten te schatten. Het in recordtijd bouwen van hoogwaardige, tijdelijke accommodaties op cultuur-historische grond is voor ons een mooie uitdaging. Opnieuw is ons team erin geslaagd om samen met de projectmanager volgens een uitgekiende planning alles op te bouwen, zonder het terrein op een of andere manier te beschadigen. Er zijn immers enkele duizenden tonnen aan materiaal en apparatuur naar de locatie vervoerd en opgebouwd.”

Tijdens deze editie van Masterpiece London zal werk gepresenteerd worden van 4000 jaar kunstgeschiedenis. Enkele grootheden die hun werk presenteren zijn kunstgalerijen Richard Green en David Gill Gallery uit het Verenigd Koninkrijk, Van Cleef & Arpels, Kraemer Gallery uit Parijs, de Zwitserse Jacques de la Béraudière en Nilufar uit Italië.

Neptunus | Masterpiece London

1 2 3 4 5 6