+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Minister Blok bezoekt ‘tijdelijke’ Irenehof Panningen

Maandag 17 november heeft de minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok een bezoek gebracht aan de gemeente Peel en Maas in Noord-Limburg. De reden van het bezoek was het unieke appartementengebouw Irenehof in Panningen, dat is ingezet als pilot voor een tijdelijke huisvestingsbehoefte.

De minister was geïnteresseerd in het concept van een tijdelijk woongebouw voor mensen die om welke reden dan ook tijdelijk en snel een huis nodig hebben. Hij werkt zelf momenteel aan uitbreiding van de wettelijke mogelijkheden om tijdelijke huurcontracten in te zetten.
Het tijdelijke gebouw Irenehof bestaat uit twintig appartementen die verhuurd zijn aan een mix van doelgroepen, zoals arbeidsmigranten die zich permanent willen vestigen in de regio, gescheiden mensen, ex-studenten en andere mensen die op korte termijn woonruimte zochten. De huidige bewoners hebben, bij wijze van proef, een tijdelijk huurcontract van maximaal 2 jaar afgesloten.

De minister en zijn gezelschap werden ontvangen bij Neptunus in Kessel, bouwer van het tijdelijke appartementengebouw. Na presentaties over het tijdelijke huisvestingsproject vanuit Gemeente Peel en Maas, Wonen Limburg en Neptunus, werd een bezoek gebracht aan het appartementengebouw Irenehof. Hier sprak minister Blok uitgebreid met enkele bewoners en omwonenden over hun ervaringen.

Over Irenehof
Irenehof is een pilot project van Neptunus, Wonen Limburg en Gemeente Peel en Maas. De accommodatie zal voor een tijdspad van ongeveer 10 jaar blijven staan. Door het demontabele karakter is het project toekomstproof: bij veranderende behoefte kan het gebouw aangepast worden of gedemonteerd worden. Daarbij zijn de materialen herbruikbaar en alle materialen recyclebaar.
Het gebouw is ook van een duurzame en ecologische grondisolatie voorzien in de vorm van een schelpenlaag welke zorgt voor optimale isolatie. Buiten deze ecologische isolatiematerialen, wordt er juist ook optimaal gebruik gemaakt van natuurlijke energiebronnen: het tijdelijke gebouw is uitgerust met zonnepanelen. Irenehof kan als een voorbeeldproject worden gezien: duurzaamheid en flexibiliteit in optima forma.

Bekijk hier de opbouwvideo van Irenehof
Lees hier over de opening van Irenehof
 

1 2