+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Klimaatconferentie Verenigde Naties onder duurzaam dak

Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar een duurzame oplossing voor expositie- en conferentieruimtes. Zo ook de Verenigde Naties voor de Klimaattop in het Duitse Bonn. De tijdelijke en duurzame gebouwen van het Nederlandse bouwbedrijf Neptunus werden ingezet voor deze klimaatconferentie. De tijdelijke conferentieruimte werd na de top gedemonteerd en elders voor verschillende doeleinden weer opgebouwd. 

Het tijdelijke gebouw van 1.500 m2 werd als extra vergaderzaal neergezet naast het Maritim Hotel, deze additionele ruimte was nodig om alle deelnemers te huisvesten. Het pand werd voorzien van wandstoffering voor een optimale akoestiek, een belangrijke factor tijdens conferenties.

De tijdelijke vergaderzaal van Neptunus kan voor verschillende doeleinden hergebruikt worden. Deze manier van bouwen heeft dus een duurzaam karakter.

De klimaatconferentie vindt jaarlijks plaats tussen de landen die het VN-Klimaatverdrag hebben ondertekend. Eind 2012 zijn de bindende afspraken die gemaakt zijn voor het Kyoto Protocol verlopen. Met dit protocol hebben in totaal 37 landen toegezegd de CO-2 uitstoot met gemiddeld 5,2% te verminderen.

1 2