+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Factory Outlet in demontabel Neptunus gebouw

Het textiel- en designbedrijf Vlisco uit Helmond, bekend van de kleurrijke African print modestoffen, neemt haar intrek in een grotere fabriekswinkel gevestigd op Vlisco’s bedrijventerrein in Helmond. Op woensdag 10 december werd de Vlisco Factory Outlet officieel geopend door burgemeester Elly Blanksma van Helmond.

Vlisco was op zoek naar een grotere winkel voor haar klanten. Specialist op het gebied van demontabel bouwen Neptunus heeft in de oplossing voorzien door binnen no-time een semipermanente accommodatie te bouwen. Deze accommodatie voor de Vlisco Factory Outlet zal voor een periode van enkele jaren worden ingezet.

Als Nederlands bedrijf met meer dan 165 jaar ervaring is de Vlisco Group een icoon op het gebied van African print. Kenmerkend voor Vlisco is de kleurrijke, expressieve stijl van de dessins. Door de jaren heen zijn de Vlisco stoffen – ook wel wax hollandaise genoemd – uitgegroeid tot een statussymbool voor Afrikaanse vrouwen. Hoewel de winkels veelal op het Afrikaanse continent gevestigd zijn, wordt de productie nog altijd in Helmond uitgevoerd. De huidige winkel, gevestigd in het hoofdgebouw op het Vlisco-terrein in Helmond, werd volgens Vlisco te klein. Als gevolg hiervan heeft men nu intrek genomen in een gloednieuwe winkel die Neptunus voor hen heeft opgeleverd.

De groeiambitie van Vlisco heeft dus geleid tot een groter winkeloppervlakte voor het publiek. De Vlisco Factory Outlet is gebouwd in de vorm van een ‘Evolution II’. Het onderscheidt zich van een tijdelijke accommodatie doordat het gebouw volledig geïsoleerd is met panelen en een vast thermodak. Daarnaast is dit gebouw multifunctioneel inzetbaar door onder andere de grote vrije overspanning. Eigenschappen die vergelijkbaar zijn met permanente, vaste bouw.

Voor Vlisco werd binnen een aantal dagen een Evolution II gebouwd met een afmeting van 10 bij 25 meter en hoogte van 5 meter.

1 2 3