+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Demontabel appartementengebouw Irenehof in Panningen geopend

Nog geen vier maanden geleden startte de bouw van het tijdelijke en geheel demontabele appartementengebouw Irenehof in het Limburgse Panningen. En nu al hebben de nieuwe huurders er hun intrek genomen. Op de officiële opening van dit bijzondere gebouw op donderdag 12 juni, kwamen veel belangstellenden af. Het was dan ook dé gelegenheid om een kijkje te nemen in de appartementen. Het unieke gebouw, bedoeld voor tijdelijke huisvesting, is een initiatief van Neptunus, de gemeente Peel en Maas en woningcorporatie Wonen Limburg.

Feestelijke opening
Na een woord van welkom door gedeputeerde Patrick van der Broeck, konden de ca. 100 bezoekers op een groot scherm in vogelvlucht zien hoe het gebouw in slechts 3 maanden tijd werd opgebouwd. Vervolgens de officiële opening: een aantal bewoners van de nieuwe appartementen onthulden de in het gebouw gefreesde naam ‘Irenehof’. Tot slot konden alle aanwezigen een kijkje nemen in de appartementen. Naast de modelwoning van eigenaar Neptunus, stelden ook de nieuwe bewoners van enkele appartementen hun huis open voor de vele belangstellenden.

Tijdelijke én duurzame huisvesting
De appartementen zijn, op de modelwoning na, allemaal verhuurd. Enkele voorbeelden van aanleiding voor behoefte aan tijdelijke huisvesting zijn: een echtscheiding, een overbrugging tussen twee koopwoningen, tijdelijk werk in Nederland of startend op de woningmarkt. Het is de bedoeling dat het gebouw, dat niet te onderscheiden is van een permanent appartementengebouw, tien jaar blijft staan. Daarna kan het eenvoudig worden gedemonteerd om ergens anders weer te worden opgebouwd. Alle materialen zijn herbruikbaar. Het is dus ook mogelijk dat de materialen voor een gebouw met een andere functie worden gebruikt, zoals een tijdelijke sporthal of supermarkt.

De verhuur van de appartementen loopt via Wonen Limburg die ook eigenaar is van de grond. Neptunus heeft het complex gebouwd en blijft eigenaar. De gemeente Peel en Maas verzorgde  de infrastructuur en de groenvoorziening rondom het gebouw.

Bekijk hier de opbouwvideo

1 2 3 4