+31 77 462 24 44
Terugbel service
Direct contact opnemen

Circusopleiding betrekt duurzame trainingshal

De Academy for Circus and Performance Art (ACaPA)’ van Fontys Hogescholen beschikt sinds dit studiejaar over een demontabele trainingsaccommodatie. Neptunus, specialist in demontabel bouwen, leverde een tijdelijke sporthal die dient als oefenruimte voor de vierjarige ‘Circusopleiding’. Toen bleek dat de inmiddels afgebroken trainingsfaciliteit, een oude circustent, niet meer aan de wensen voldeed ging Fontys Hogescholen op zoek naar een passende en energiezuinige oplossing.
 

Duurzame bouw
Het opleidingsinstituut vond haar oplossing in de ‘Flexolution’ van bouwspecialist Neptunus. Dit is een demontabel gebouw dat qua uitstraling, functionaliteit en afwerking gelijkwaardig is aan permanente bouw. Het verschil is echter dat dit soort accommodaties snel te plaatsen en na de gebruiksperiode te demonteren zijn en hergebruikt worden. Een keuze voor flexibiliteit en duurzaamheid.

Uniek in Nederland
In samenwerking met 6 andere kunstdisciplines binnen het onderwijsaanbod in Tilburg profiteert de opleiding van de voordelen die deze, in Nederland, unieke faciliteiten bieden. De nieuwe hal, met een vereiste hoogte van 10,5 meter, complementeert het reeds bestaande aanbod van trainingsfaciliteiten op het gebied van jongleren, trampoline springen, koorddansen, acrobatiek en trapeze werk. In de hal bevinden zich ook een kleed-, kantoor- en lesruimte.

Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: “De afgelopen jaren hebben we al tientallen tijdelijke sporthallen in zowel binnen- als buitenland gebouwd. Dit is echter de eerste keer dat we een demontabele circushal hebben gebouwd. We zijn dan ook erg trots op het resultaat. Er wordt vaak voor een tijdelijke oplossing van Neptunus gekozen als er bijvoorbeeld verbouwd gaat worden. In dit geval, het opvangen van een ruimtetekort, zijn onze demontabele gebouwen natuurlijk ook uitermate geschikt“.
 

1 2